fredag 15 juni 2007

Pojken i båten 16b

Paula vaknar av att en fiskmås skränar. Det är helt ljust i rummet, och Gina och Daniel står vid fönstret och tittar ut. Fönstret står på vid gavel. Paula tittar runt i rummet. Alla är vakna utom Rikard, som är helt invirad i ett ljusblått täcke. Bara hans blonda, lockiga hår sticker fram.
"Okej, klockan är redan mycket", säger Daniel och ler. "Dags att göra saker."
Dilan lutar sig över Rikard. "Mmmmm", säger han dovt helt nära hårkrullet i något slags försök att härma ett illasinnat djur. Det lockiga håret vänder sig om och en sömndrucken Rikardnuna tittar fram.
"God morgon, Rikard", säger Paula och ler.
Rikard ler tillbaka. "God morgon."
"You've got a mission", säger Dilan till Rikard. "Stand up, soldier."
"Okej, jag var ute i hallen här uppe för en liten stund sen, och det är helt tyst där nere. Jag skulle tro att han antingen har stuckit eller ligger och sover", säger Daniel.
"Exactly!" säger Dilan bestämt och pekar ett finger rakt ut i luften och för sedan handen resolut till pannan i en soldathälsning. "Let's rock and roll!" Han rufsar om i Lukas hår och sedan kastar han sig mot Rikard och rufsar om i hans hår. Båda dessa kastar sig över Dilan och de virvlar runt i en brottningskamp.
"Schhhh", säger Gina. "Tänk om han är här utanför?" Hon pekar mot fönstret. Pojkarna tittar upp.
"So what?" säger Lukas och de fortsätter brottas kittlandes och fnissandes.
Daniel går fram till dörren och låser upp den. Då slutar pojkarna brottas och reser sig upp en efter en. Plötsligt står alla upp. Daniel försvinner ut i hallen.

Inga kommentarer: